EVENEMENTEN

De Uitdagingen 2013: Fietsen voor het goede doel Spieren voor Spieren

  • De beklimming van De Alpe D’Huez
  • De beklimming van de Col de la Crox de Fer / 3x Kruisvaardersroute

De Alpe D’Huez

In de periode van 29 mei t/m 2 juni 2013 voor de 6e maal Alpe D’Huez! Trainingsritten in deze periode zijn bijvoorbeeld de beklimmingen van Oz en Oisans en Col D’Ornon. Of je kan gewoon in het chalet blijven, genietend van het bubbelbad en sauna. Op vrijdag 30 mei 2013 wordt De Uitdaging gereden: De beklimming van de Alpe D’Huez! Zonder voetje van de grond of onderweg stoppen en genieten van de mooie omgeving of zo snel mogelijk naar boven! Dat bepaalt u zelf. Het belangrijkste is bovenkomen!
De weg naar de top van de Alpe D’Huez is 12,8 kilometer lang en je maakt bijna 1100 hoogtemeters. De top ligt op een hoogte van 1815 meter. Onderweg kom je 21 bochten tegen die allemaal een naam hebben van één van de ritwinnaars uit de Tour de France. Zo kom bordjes van Hennie Kuiper, Peter Winnen, Joop Zoetemelk, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse in één van de bochten tegen. Het gemiddelde stijgingspercentage is 8 % , het hoogste stijgingspercentage is 12%. Een mooie uitdaging dus!
LET OP: 22 BOCHTEN in 2013
In 2013 zijn er geen 21 genummerde bochten maar 22!! bochten. De 22e bocht is ter ere van alle deelnemers van De Uitdaging 2008-2009-2010-2011-2012 en..2013!


Col de la Croix de Fer /De KruisvaardersRoute
Afstand: 24.54 km * Hoogte top: 1993 m * Hoogte start: 450 m * Hoogteverschil: 1543 m
Een mooie beklimming die je niet cadeau krijgt! Soms moet je jaren wachten voordat je de Top bereikt! maar als je dan boven bent… overheerlijke cappuccino is de beloning!
Deze mooie prestatierit wordt op nnb juni gereden.

Col de la Croix de Fer.
Vanuit Oz onze uitvalbasis naar de de Top van het ijzeren kruis. Een adembenemende route door het marmottenlandschap en mooie vergezichten.

Afstand: 26 km * Hoogte top: 2067 m * Hoogte start: 540 m * Hoogteverschil: 1524 m
Deze mooie prestatierit wordt op zaterdag 1 juni gereden.

Extra, voor de supergevorderde fietser: De KruisvaardersRit
De KruisvaardersRit betekent : 3 maal naar de top van de col Croix de la Fer klimmen. Op een dag fiets je drie verschillende mooie routes naar de Top van de col ‘het Ijzeren kruis’ en je wordt 'geridderd' tot kruisvaarder!
156 km met 4350 hoogtemeters!
Deze mooie prestatierit wordt op zaterdag 1 juni gereden.

Kosten inschrijving: Alpe D'Huez €399,95 excl. administratiekosten €50,- ofwel totaal €449,95 inclusief Luxe busreis en maaltijden. Wilt u daarnaast ook meedoen met de Kruisvaardersrit Col de la Croix de Fer? Dan betaalt u slechts € 25,- extra! Lid van K-Fitness? Dan slechts €25,- administratiekosten.
Niet inbegrepen: verzekeringen en drinken aaldaar. Advies: sluit een annulering- en/of reisverzekering af.

Trainingen - Tourtrainingstochten
Er worden voorafgaande de uiteindelijke klim minimaal 2 tourtochten in Nederland/Belgie georganiseerd in de Ardennen/Limburg. Zo is er al een weekend in de Ardennen gepland op 5/6/7 april 2013 : De ArdennenKlimTrip! Een geheel verzorgde all-in trainingsweekend (meerprijs €125).
  1. Aankomst vrijdagmiddag/avond 5 april: luxe pastamaaltijd, overnachten en chalet.
  2. Zaterdag 6 april : Luxe Ontbijt en trainingklimtocht (hele dag) met lunchstop (eigen kosten) bij de watervallen van Coo ’s avonds luxe BBQ. Uitreiking van het mooie herinneringsportshirt en Foto
  3. Zondag 7 april: Luxe ontbijt trainingstochtje met diverse lange beklimmingen, 14.00 uur opfrissen en luxe lunch, daarna naar huis.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld het programma, de fiets en of kleding?
>
Download hier de uitgebreide informatie als pdf.

Geef je op! Klik snel op het bergje!

« Terug naar het overzicht
 

 

 

Ontwikkeld door SatDesign